"התהליך הטיפולי מממש את יעודו כשחלקי הנפש השונים ורוח האדם, חיים בהרמוניה פנימית ומוצאים את דרכם לביטוי משמעותי בחיים"
שאלות ותשובות
איך אדע אם נכון לי טיפול בכללי ואיתך פרט?
לרוב לפני טיפול, יש תחושה מציקה שמשהו לא טוב לי. ביחסים, עבודה, קריירה, עם עצמי, חסר שמחה, תחושת משמעות, שיעמום, חרדה או דכדוך ולפעמים זו פשוט תחושה שאפשר למצות הרבה יותר מהחיים.
במהות שלנו כבני אדם יש דחף לצמיחה והתפתחות. התחושות שתארתי הן הרבה פעמים 'סימפטומים' שנובעים מכוח ההתפתחות שלנו ואומרים לנו - "הגיע הזמן לשינוי".
הבחירה במטפל היא שלב חשוב מאד. לרוב יש תחושת בטן ראשונית שזה המקום וזו הדמות לעבוד איתה.
לפעמים זה לוקח קצת זמן להכיר ולהרגיש את זה.
לכן אני אני מציע להתחיל במפגש או מספר מפגשים שלאחריהם נחליט איך ולאן ממשיכים. זה מקל על תהליך הבחירה.
ולפעמים יש ידיעה ברורה ויש להקשיב לה.
מה מאפיין את סוג הטיפול הרגשי שלך?
כל תהליך מקבל אופי משלו בהתאם לאדם ולסוגיות שחשוב לו לגעת.
עם זאת, ישנם מאפיינים שחוזרים בכל תהליך טיפולי:
גישה אינטרטיבית - אינטגרטיביות בראש ובראשונה היא התאמה של הכלים ודרך הטיפול לפי האדם ומה שצריך באותו זמן. אני משלב הגישות שונות שלמדתי ותרגלתי: הכשרות טיפוליות, קואצ'ינג, רוחניות, עבודת עומק פנימית במצב מדיטטיבי, ידע עסקי וקריירה, יעוץ ארגוני, לימודי הנדסה ועוד.
"מסע טיפולי" - במושג זה אני מתכוון לטכניקה בה אני מנחה מטופל לכניסה פנימה, למצב מדיטטיבי של התבוננות לא שיפוטית. טכניקה זו מאפשרת לגעת בחומרי ליבה, חיבור למשאבי כוח ועצמה נשכחים, מפגש אינטימי ועמוק עם העצמי ומשם לקבל תובנות חשובות.
חיבור למציאות - חשוב לי שלתובנות והבנות במפגשים הטיפול יהיה יישום מעשי בחיי יום יום. לעיתים רוח הקואצ'ינג עוזרת לתרגם את הרעיון למעשה.
עבודה עם כוח הריפוי הפנימי - אצל כל אדם, כל מצב רגשי ונסיבות חיים, ישנו כוח ריפוי פנימי. התפקיד המרכזי שלי מטפל רגשי-רוחני הוא לעורר ולחזק את "כוח הריפוי הפנימי". זה גורם הריפוי וכוח השינוי המרכזי בתהליך.
האם אתה מטפל אקטיבי או פאסיבי?
אחד הדברים שמאפיינים אותי כמטפל, זו תנועה בין תפקידי להיות 'מיילד' ל'מוביל'.
כ'מיילד', אני אקטיבי כדי לאפשר למטופל.ת להתחבר ולהוציא לאור מה שמבקש באותו זמן ביטוי ומקום. עמדה טיפולית זו מתבססת על הידעה כי ישנו כוח ריפוי פנימי וחשוב לאפשר לו להוביל את התהליך. כלומר ליצור מרחב ויחסים שמאפשרים לתנועה האורגנית של המטופל.ת לצאת לאור. אני חסר אג'נדה למעט האג'נדה לאפשר לכוח הריפוי הטבעי והאורגני להתבטא.
כ'מוביל', אני נוכח וקשוב, מציע את דעותי ופרשנותי, בונה ומנהל את המפה הטיפולית תוך זיהוי הדפוסים המגבילים שאני רואה. אקטיבי להציע רעיונות, כלים, תרגולים, פרשנויות מקדמות וביטוי לאינטואיציה שלי שלומדת לדבר עם כוח הריפוי הפנימי של המטופל.ת.
תנועה זו בין שני העמדות האלו מלווה את התהליך הטיפולי.
האם יש אפשרות לפגישות בזום?
אני מקיים מפגשי טיפול בזום כאופציה נוספת על פגישות פרונטליות בקליניקה בהוד השרון.
במשך כל השנים, טיפלתי בהצלחה דרך שיחות וידאו. במקרים מסוימים אלו מטופלים שגרים בחול או במרחק רב ממני, ובמקרים אחרים זו היתה אופציה מועדפת. לצד יתרונות רבים למפגש פרונטלי, לטיפולי זום יש יתרונות אחרים וחלק מהאנשים זה מאפשר מידה גדולה של אינטימיות ומיקוד בשיחה.
מהנסיון, גם תהליך פרונטלי, גם זום (וידאו), וגם שילוב בינהם, לא פוגע באיכות התהליך, בקשר הטיפולי וכמובן בתוצאות.